Hypnotherapie in Nederland

Erkende hypnotherapeuten met vergoedingsmogelijkheid door zorgverzekeraars

Hypnotherapie biedt verschillende voordelen voor mensen die op zoek zijn naar een alternatieve vorm van therapie. Hier zijn enkele van de voordelen van hypnotherapie:

1. Diepe ontspanning: Tijdens een hypnotherapiesessie wordt een staat van diepe ontspanning en focus bereikt. Dit kan helpen bij het verminderen van stress, angst en spanning, waardoor je je over het algemeen kalmer en evenwichtiger voelt.

2. Gedragsverandering: Hypnotherapie kan effectief zijn bij het aanpakken van ongewenste gewoonten en gedragingen, zoals roken, nagelbijten of overmatig eten. Door de suggesties en positieve bekrachtiging in een hypnotische staat, kan hypnotherapie je helpen om gewenste gedragsveranderingen te bereiken.

3. Verlichting van fysieke symptomen: Hypnotherapie kan ook helpen bij het verminderen van bepaalde fysieke symptomen, zoals chronische pijn, migraine of prikkelbare darmsyndroom. Door de focus op ontspanning en het suggereren van verlichting, kunnen hypnotherapeuten je helpen om de perceptie van pijn te verminderen en je algemeen welzijn te verbeteren.


4. Zelfontdekking en inzicht: Hypnotherapie kan je helpen om dieper in jezelf te graven en verborgen overtuigingen, emoties en herinneringen te verkennen. Door toegang te krijgen tot je onderbewuste geest, kun je nieuwe inzichten verwerven, trauma’s verwerken en een beter begrip van jezelf krijgen.

5. Verbetering van prestaties: Hypnotherapie wordt ook gebruikt om prestaties te verbeteren, zowel op het gebied van sport, studie als werk. Door middel van suggesties en visualisaties in een hypnotische staat, kun je je zelfvertrouwen vergroten, je focus verbeteren en je creativiteit stimuleren.

Hoewel de effecten van hypnotherapie op verschillende vlakken wetenschappelijk zijn aangetoond, is het belangrijk op te merken dat hypnotherapie geen wondermiddel is en resultaten kunnen variëren. Het is essentieel om een gekwalificeerde hypnotherapeut te raadplegen en open te staan voor het proces om de voordelen optimaal te benutten. In het bovenstaande overzicht vindt u een overzicht van hypnotherapeuten die een meerjarige Hbo-conforme opleiding hebben genoten en waarbij vergoeding vanuit een aanvullend zorgpakket voor de meeste zorgverzekeraars wel mogelijk is.


ProVital Logo Transparant

ProVital is een Landelijk opererend en eigentijds collectief in het complementaire werkveld en levert hoogstaande dienstverlening aan zelfbewuste mensen. Ons landelijk netwerk van samenwerkende praktijken voldoen aan de PLATO-eindtermen zoals opgesteld door de universiteit van Leiden en beschikken allen over een door de zorgverzekeraars verplicht gestelde AGB-code. Hierdoor komen zij in aanmerking te voor een gedeeltelijke vergoeding uit een aanvullend zorgpakket door de meeste zorgverzekeraars.

Wetenswaardigheden

Over Ons…
Betrouwbaarheid
Nieuwsberichten
In de Media
(Huis)artsen
Aanmelden zorgverleners

Copyright by ProVital B.V. All rights reserved.